Resan var bra på alla sätt och vis. Vi har hunnit med så mycket på de här två veckorna att jag inte vet riktigt i vilken ände jag ska börja; men med tanke på resmålet känns det logiskt att börja med maten. Vi har ätit mycket, och gott, och nytt. Fast också gammalt i och för sig, en gång smakade vi två år gammal kimchi. Och på en skala från inte starkt alls till nära-döden-upplevelse har bara en tugga uppnått sistnämnd nivå av starkhet.
Första kvällen när vi kom åt vi ribs som man grillade på bordet. |
Varje måltid består av en massa sidorätter. Närmast i bild är nog nån slags kimchi på rädisa eller rättika, skulle jag tro. |
En dag besökte vi en traditionell matmarknad. Där kunde man till exempel köpa vitlöksklyftor i lösvikt eller medicin gjord på en stackars sköldpadda som låg på en pinne och sprattlade med benen. |
Koreaner har inte så värst mycket efterrätter och kakor och sånt, men de sötsaker som finns innehåller rätt ofta röda bönor. Här äter vi sorbet med såna, med grönt te-smak närmast i bild. |
I Korea finns det godis som ser ut som legobitar. |
Sista kvällen på ön Jeju åt vi en gigantisk sushibuffé. Just när man började känna sig mätt kom de in med en hoper rätter till. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar