onsdag 30 augusti 2006

förmånligt erbjudande.

Det är intressant med affärer och deras superförmånliga erbjudanden. Man förstår ju i och för sig att man hellre skriver "du får 30% rabatt!" än att rent ut berätta att i och med att varan inte är så himla dyr från början rör sig rabatten om några cent. Affärer som basunerar ut jättebilliga erbjudanden som i slutändan innebär att varan blir dyrare än om man skulle köpa den till det normala priset finns ju också, och dem skulle man ju bara vilja stämma. Men det bästa erbjudandet jag har fått hittills var nog ändå följande:
I en lokal supermarket har de kört i gång en samlarkampanj, där man för varje köp över 10 euro får en stämpel, och efter fyra stämplar kan man få köpa ett bestickpar för ett subventionerat pris. Besticken är designvaror, helt fina och rabatten är det heller inget fel på, det rör sig om ungefär halva priset. Det bästa med erbjudandet är dock att det står att man kan dra nytta av stämplarna även om man inte vill köpa bestick: när man samlat hela kupongen full med stämplar - det vill säga handlat varor i butiken för minst 240 euro - kan man lösa in kupongen till reda pengar, till det sammanlagda värdet av (trumvirvel) 10 cent.

För att nyttja mig av ett äkta österbottniskt uttryck är det helt enkelt värr än assit.

2 kommentarer:

enSam sa...

Men tänk då nä du har samlat ihop 150 kuponger fulla med stämplar. Det är då alltså 150kuponger x 24 stämplar/kupong = 3600€ du har handlat för.
Då får du ju tillbaka 150kuponger x 0.1€ = 15€ ! För de 15eurosarna du har fått tillbaka så kan du köpa 1,5 stämplar till och börja samla till ditt nästa kupong.
Påstår du att det är en dålig affär? ;)

delpheena sa...

ja.