onsdag 1 juni 2011

sweet valley confidential: ten years on

Förutom ett schlagerspel förärade mig Syster Liten även Sweet Valley Confidential - Ten Years On... i födelsedagspresent. Då blev jag typ såhär glad:
Om ni har någon sorts relation till tvillingarnaböckerna rekommenderar jag den här boken varmt. Den är helt sjuk. Som Sunset Beach på speed, ungefär. Den utspelar sig tio år efter att Elizabeth och Jessica gick ut high school. De är numera osams på grund av att Jessica har committat THE ULTIMATE BETRAYAL. Så mycket får man veta av bakgrundstexten, men om ni inte vill veta nånting om innehållet, sluta att läsa det här och gå och läs boken istället. 

SPOILERVARNING, alltså.

Fast för att börja med det som fortfarande är som det alltid varit: 
Elizabeth and Jessica appeared interchangable, if you considered only their faces. 
   And what faces they were.
   Gorgeous. Absolutely amazing. The kind you couldn't stop looking at. Their eyes were shades of aqua that danced in the light like shards of precious stones, oval and fringed with thick, light brown lashes long enough to cast a shadow on their cheeks. Their silky blond hair, the cascading kind, fell just below their shoulders. And to complete the perfection, their rosy lips looked as if they were penciled on. There wasn't a thing wrong with their figures, either. It was as if billions of possibilities all fell together perfectly.
   Twice.

Men Jess och Liz har alltså inte pratat med varann på hela åtta månader, för just innan Elizabeth och Todd skulle gifta sig rymde Jessica hem till dem från sin andra make som är überrik och typ 40 år gammal och seglar runt på Rivieran och sådär. När nämnda frånrymda make kom för att vinna henne tillbaka tittade han en gång på Jessica och Todd, såg att nämen ni har ju haft sex med varann, Elizabeth är du helt dum i huvudet?, och så stack han därifrån och Elizabeth fick veta att Jessica och Todd en gång hade en affär och de är typ fortfarande kära i varandra. Elizabeth drar till New York och hittar både en och annan snubbe, men hon är aldrig riktigt hel för att en tvilling är ju som en del av henne och yada yada. Meanwhile planerar Todd nu att gifta sig med Jessica istället. Meanwhile är Steven gift med Cara Walker, men hon håller bara på att baka hela tiden, för han är otrogen hela tiden, men det är bara för att han är egentligen är gay och kär i Aaron Dallas. Lila är gift med Ken Matthews men de är också otrogna mot varandra och håller på att skiljas. Winston blev rik och en douchebag och förlorade alla sina vänner och sen dog han. Bruce Patman blev också mera rik, men han är ju däremot numera en reko kille, och bästa vän med Elizabeth, och också dödligt kär i henne för att hon var snäll mot honom när hans föräldrar dog. Och sen är det drama drama och hit och dit och sen blir tvillingarna sams igen och Elizabeth inser att hon älskade ju ändå inte Todd så att det var ju bara bra att dom var otrogna egentligen, och så inser hon också att Bruce är ju den som hon älskar passionerat och alla blir nöjda och glada. Förutom Winston, för han är ju död.

Och så blir det bröllop och alla strålar ikapp. "It was a fun wedding. Not a whole lot different from any Sweet Valley High dance, which, as everyone knows, is not a whole lot different from real life". Ain't that the truth.

Inga kommentarer: