tisdag 24 december 2013

tjugofjärde december.

Idag är det julafton! Hoppas ni alla föräter er på klementiner och sjunger gammalböhmiska julsånger och dansar polonäs och bygger lego och allt detdär, och inte sitter och läser denhär bloggen som nåt weirdo, eller pratar med random personer om deras räkningar som undertecknad då detta publiceras. God jul!

På tal om jul, så finns det en stad i USA som heter Santa Claus (eller tre, faktiskt, men nu ska vi prata om Santa Claus, AZ). Staden grundades år 1937, och fem år senare hade den blivit en populär turistattraktion. Populariteten dalade dock, och staden utvecklades aldrig. På åttiotalet försökte ägaren sälja staden för 95 000 dollar, ett pris som sedermera sänktes till 52 500. De sista verksamheterna stängdes på nittiotalet, och nuförtiden är staden en obebodd ökenstad, som är lite svår att lokalisera. 

P.S. Om du tyckte att det här var lite väl deprimerande för julafton, gå och läs om lutfisk på engelska wikipedia istället: "Lutefisk is not food, it is a weapon of mass destruction". Och så vidare. D.S.

Inga kommentarer: