tisdag 3 december 2013

tredje december.

Den tredje december 1818 blev Illinois en del av USA som den 21:a delstaten. Chicago, Illinois har en lag som förbjuder fiske medan man sitter på en giraffs hals. True story*.



* Jag vet inte hur true storyn faktiskt är, men den är i alla fall väldokumenterad på internet (t.ex. www.dumblaws.com). Enligt samma internet finns det i Illinois också en lag enligt vilken "the English language is not to be spoken". 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ifall "the English language was not to be spoken" undrar jag vilket språk det i så fall var tryggt att satsa på där!? Eller var det också i samband med att man satt på en giraffhals kanske?

A-M

delpheena sa...

det är hemskt svårt att hitta nån verklig fakta om det där, men åtminstone torde de i något skede ha försökt lagstifta att american, inte english, var det officiella språket i delstaten. den lagen ändrades 1969 eftersom det inte var någon som följde den. jag förstår iofs inte helt hur det skulle funka att skilja dem åt, men... det var väl det de kom fram till också. vet dock inte om dendär frasen härstammar från nån äldre lag (eller om den är helt påhittad), för ovannämnda stiftades typ på 1920-talet och uttrycket låter äldre. så, jag vet inte.