tisdag 29 maj 2012

esc 2012: epilog.

Rätt låt vann ju! Men ärligt talat upptäckte jag under kvällens lopp att det var rätt många jag kunde accepterat som vinnare; förutom Azerbajdzjans fjärde plats är jag mycket nöjd med topp tio. Så nu blir det väl ESC i Friends Arena nästa år, med Måns Zelmerlöw och Sarah Dawn Finer som programledare.

På tal om SDF: priset för mest utdragna poänggivande går till Mr Lordi. Dude, du ger oss dålig karma. Priset för mest politiskt laddade poänggivande går till Tysklands Anke Engelke (á la "det är fint att få rösta, lycka till Azerbajdzjan"). Priset för mest random mellanakt går till den azeriska presidentens svärson.

Efter finalen publiceras ju även resultaten från semifinalerna. Finland var tolva i sin semi, så inte jättelångt bort från finalplats (strax över oss på elfte plats var Schweiz emorock). Sist blev Österrike med sina neonrumpor. Tack, Europa. På andra semifinalfronten är den största chocken Litauen, som seglade till final på tredje plats, slagna av endast Sverige och Serbien. Det ÄR verkligen Eurovision när en litau har blingat sin ögonbindel.

Inga kommentarer: