söndag 21 januari 2007

ESC Finland, kval 1.

Nu börjas det igen! :D

Samma koncept som ifjol (tolv specialutvalda deltagare uppträder med två låtar på var, tittarna röstar vidare den ena som tävlar i finalen), samma programledare (Heikki borde inte ha blonderat håret), samma sorts pausunderhållning (det gick upp för mig att finnarna kommer att stå för pausunderhållningen i ESC-finalen i år, och plötsligt kunde jag se det positiva med att jag inte fick tag på biljetter: jag behöver i alla fall inte sitta där och skämmas).

Det började med Jani & the Jetsetters och det var inte utan att det kändes som att någon suttit och tänkt "nå, nu har Finland visat att vi kan vinna vi också, nu kan vi gå tillbaka till äktfinska schlagerbidrag och ta den ärevördiga sistaplatsen som vi saknat (borta bra men hemma bäst)". Hawaiiskjortorna, 80-talsfrisyrerna och den befriande osnygga dansen bidrog till fullträffen. Den bättre låten gick vidare, men tyvärr innebar det att hawaiiskjortorna rök. Nu hoppas vi bara på att de ändå gör comeback i finska finalen!

Hanna Pakarinen var något av en besvikelse, faktiskt. Den första låten var en powerballad som för all del var helt okej, men... tja, en ballad. Den andra låten var bättre, men var för låg för henne, så sången kändes tidvis lite krystad. Efter tekniktrubbel (?) då fel låt utropades till vinnare (nå, det är väl bra att de får testa sånt i dethär skedet, så behöver vi inte vara med om det i den stora europafinalen...), gick så den andra låten vidare. Gott så.

Lordi gjorde ju något nytt ifjol, men nu är det ju de facto gjort, och Thunderstone kändes lite som en blekare, mindre originell variant. Låtarna var relativt jämlika, så resultatet var väl helt okej.

1 kommentar:

enSam sa...

Ja, då behöver jag inte läsa din blog på ett halvår då om nu schlagerfebern redan har börjat härja i Vasa. :P