söndag 23 april 2006

fredag den fjortonde april.

Vi kunde redan första dagen konstatera sanningshalten i följande logiska deduktion: Be'er Sheva ligger vid öknen. I öknen är det varmt. Det är följaktligen varmt i Be'er Sheva. Vi stannade mest i skuggan och pratade hela dagen.

På kvällen var vi på sedermåltid. Judarna äter sedermåltid varje påsk för att fira befrielsen från Egypten, och den innefattar tillexempel att äta kött, osyrat bröd och bittra örter, läsande av olika bibelstycken, frågor och skålar i vin. Det var många svängar hit och dit och lite svårt att veta när man egentligen fick äta och så, men intressant ändå (vet inte riktigt hur traditionell denhär sedermåltiden var dock, iom att det var en församling med messianska judar). Simultantolkning på fyra språk via högtalare var dock ingen höjdare - det gjorde att sedern, som (på engelska) betyder order, mest liknade chaos.

Väskorna anlände just när vi hade gått iväg mot kyrkan, så ombyte fick lånas av syster (av dem som inte hade lytt mammas råd - inklusive hon själv - att packa ett ombyte kläder i handbagaget, det vill säga. Vissa är ju lite mer förutseende än andra.) till måltiden. Hemkomna från måltiden blev det i alla fall presentutdelning av sällan skådat slag.

Inga kommentarer: