lördag 17 april 2010

snälla eyjafjallajökull, kan jag få åka till italien?

Konserten gick alldeles utmärkt. Du missade troligen det bästa framträdandet VYK har gjort under min tid i kören. Jag menar, Mull' on heila ihana med dramatisering och allt, det blir inte mycket bättre än så. Nå, okej, de här gör ju det aaningen bättre, men typ såhär, fast utan folkdräkter och med lite mindre hängivenhet och med notpapper i handen.



Vi har (delar av) en annan Kostiainen-svit på programmet också, nämligen Pakkasen luku. Den är ett försök att besvärja bort kölden. Vi funderade på om man möjligen kunde ändra texten lite och försöka besvärja bort askmoln också, men vi får se hur det går. I nuläget ser det lite dåligt ut med Italienresan på grund av dendär Eyjafjallajökull. Fast det beror på vem man frågar förstås. J undrade vad vi har för plan B om vi inte kan åka, A sade godnatt med ett "jag hoppas vi ses i Italien på onsdag" och R menade att int hoppas det här någå, vi kommer att kunna åka.

Och jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att askmolnen skingras tills dess. Vi som tillochmed skulle kunna gå på fotboll, eftersom matchen sen i alla fall är på lördag - visserligen till ett betydligt dyrare pris, då matchen spelas 18.00 och sista tåget tillbaka till Castel San Giovanni går 19.15, så det innebär en övernattning i Milano. Men pengar är ju en världslig sak. Annat är det med italiensk fotboll. Så nu sitter vi på nålar och lever på hoppet.

2 kommentarer:

J sa...

Hm, nå de menar väl nog flyga från Finland på onsdag ändå? Men enligt TV4s vädergubbe i morgonsoffan så sku jet-vindarna(?) dra med sig aska till sydeuropa om nån dag vilket nu kanske inte är så bra om man ska till italien. Men vet du... man kan ju int lita på vädergubbar - så jag tycker du ska packa väskan å skicka vykort från Italien!

delpheena sa...

nå det är väl osäkert ännu i det här skedet när de börjar flyga härifrån, dessutom stängde di luftrummet i norra italien senare än här, så man får väl anta att det är stängt längre då också... det är ju int så stor vits att åka upp om man int får åka ner, liksom. menmen, som sagt bara att vänta och se. lite värre för syster liten ändå som är på cypern för obestämd tid...