onsdag 8 februari 2006

märkligt fenomen.

Det är märkligt att saker och ting alltid verkar ingå i någon slags följetong.
I helgen funderade Roomie och jag (mest hon då, jag vet inte ens varför) på vad 'uppenbarelse' kan tänkas heta på engelska. Revelation kom vi på, men det var inte det ordet hon sökte. Det hade ju ingen större betydelse för universums fortsatta välstånd förstås, men det blir ju lätt uppförstorat när man inte kommer på det och man blir bara mer och mer frustrerad. Vi frågade personerna som satt framför oss i bussen ("hej, vi är engelskastuderande båda två, kan ni tala om för oss...?") och Roomie ringde till sin pojkvän och bad honom kolla ordlistan, som dock inte gav oss någon uppenbarelse.

Så idag möttes jag av ett "Epiphany!". Ett tiotal minuter in i föreläsningen så var vi där: epiphany skrevs på tavlan och streckades under med två streck, alltmedan vi lärde oss att ordet ursprungligen innebar en direkt gudomlig interaktion, som när Pallas Athena antar människors skepnad i Odysséen och Illiaden och sånt.

Det är ju inte direkt första gången det händer heller. Vad är oddsen för att doktorn ska börja prata om gastroesofagal reflux just efter att vi har översatt en text om detsamma, till exempel?

Det är konstigt.

Inga kommentarer: